Controller-palvelu auttaa yrityksen taloudenhallinnassa

Taloushallinto on keskeisessä osassa jokaisen yrityksen toiminnassa. Taloushallinnan tehtävänä on huolehtia siitä, että yrityksen rahat riittävät ja tuottaa tietoa kaikkeen yrityksen talouteen liittyvää päätöksentekoa varten. Controller-palvelu tarjoaa yrityksen käyttöön ulkoistettua talouspäällikköä tai controlleria, jota voi hyödyntää esimerkiksi talouden raportoinnissa ja muissa taloushallinnon asiantuntijapalveluissa. Controller-palvelu räätälöitynä sopii hyvin osaksi monen yrityksen talousjohtamista ja sitä voi käyttää myös osa-aikaisesti tai määräaikaisesti erilaisissa tilanteissa. Tällä kertaa aiheenamme on taloushallinto ja erilaiset taloushallintoratkaisut yritysten tarpeisiin. Toivottavasti löydät blogista hyödyllistä tietoa aiheesta, jos olet harkinnut controller-palvelun käytttämistä.

Mikä on controller-palvelu?

Controller-palvelu on yrityksen ulkopuolinen taloushallinnon asiantuntijapalvelu, joka tukee yritystä talouden raportoinnissa, muutoksessa ja bisneksen kehittämisessä. Controllerin täytyy ymmärtää yrityksen liiketoiminta ja toimiala erittäin hyvin, koska hänen tehtävänsä on tarjota yritykselle tietoa ja ratkaisuja, millä tavoin se voi hakea uutta kasvua, parantaa kilpailukykyään tai kannattavuuttaan. Controller katsoo tulevaisuuteen ja tuottaa taloudellisia ennusteita yrityksen johdon päätösten tueksi. Controlleri voi olla erikoistunut jonkin tietyn toimiaan syvälliseen tuntemiseen, mutta usein asiantunteva controlleri pystyy myös liikkumaan toimialojen välillä.

Controller-palvelu tarjoaa yritykselle operatiivista ja strategista tukea

Controller-palvelu tarjoaa yleensä yritykselle sekä operatiivista että strategista tukea. Operatiiviseen tukeen voivat kuulua esimerkiksi seuraavat osa-alueet: kirjanpito, laskutus, talousraporttien laadinta, budjetointi, vuosikertomukset ja muut raportit, verotukseen liittyvä neuvonta, investointilaskelmat, kannattavuusanalyysit, hinnoittelulaskenta, kilpailija-analyysit, kassanhallinta, rahoitussuunnittelu, talousinformaation analysointi ja päivittäinen taloustuki.

Strategian tukemiseen voivat kuulua esimerkiksi seuraavat palvelut: neuvonta sopimus- ja rahoitusasioissa, investointien suunnittelu ja seuraaminen, poikkeama-analyysit, johdon konsultointi ja sparraus, taloushallinnan organisointi, yrityksen toiminnan kehityksen seuranta, tulevaisuuden ja riskien ennakointi ja liiketoiminnan ohjaamisen tukeminen.

Controller-palvelu on laaja kokonaisuus taloushallinnon palveluita

Controller-palvelut kattavat laajan kokonaisuuden ja ne räätälöidään yleensä kattamaan osa-alueet yrityksen tarpeiden mukaisesti. Controller-palvelua voidaan myös käyttää kausittain tai esimerkiksi tilanteessa, jossa yrityksessä tarvitaan lisää resursseja. Kaikille yrityksille ei ole järkevää palkata controlleria omaan yritykseen, esimerkiksi kausiluontoisen tarpeen vuoksi. Controller-palvelu tarjoaa yritykselle räätälöidyt palvelut haluttuihin taloushallinnon osa-alueisiin ja halutulle ajanjaksolle. Controller-palveluita tarjotaan nykyään myös sähköisenä. Yrityksen kannattaa valita yhteistyökumppanikseen yritys, joka tarjoaa laadukkaat tuotteet ja räätälöidyt palvelut, jotka tuottavat yritykselle lisäarvoa. Mikäli yrityksellä on haussa controller-palvelu räätälöitynä, esimerkiksi WAN Consulting oy auttaa mielellään. 


jaa